Acupunctuur om hooikoorts te verminderen

Al jarenlang heb ik last van hooikoorts. Het ene jaar is het heftiger dan het andere jaar, maar het is altijd een ellende. Ik kan me van vroeger herinneren dat ik altijd uitkeek naar de zomer en dat ik met veel plezier in het verse gras kon gaan spelen. Maar door de jaren heen is dat geleidelijk aan veranderd. Inmiddels heb ik een afkeer van de zomer, of beter gezegd, een afkeer van de pollen die in de zomer in de lucht zweven. Ik heb veel verschillende behandelingen geprobeerd, inclusief alle medicijnen die tegen hooikoorts zouden helpen. Het heeft mij heel veel tijd gekost om een middel te vinden dat mij werkelijk kon helpen. Sinds twee jaar geleden ben ik erachter gekomen dat acupunctuur hooikoorts kan verhelpen. Acupunctuur wordt over de hele wereld gebruikt om een heleboel klachten te verhelpen. Het is vooral bekend voor het behandelen van hoofdpijn en nekpijn. Het wordt echter niet alleen ingezet als iemand pijnklachten heeft. Heel veel mensen in Nederland en de rest van de wereld gebruiken acupunctuur om hooikoorts te verminderen. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien niet de meest voor de hand liggende behandeling. Hoe kan acupunctuur hooikoorts verhelpen? Hooikoorts is een allergie voor pollen in de lucht waar een hoog percentage van de bevolking aan leidt. Bij elke apotheek zijn er ontzettend veel verschillende medicijnen beschikbaar om de symptomen te verzachten. Met alle kennis die ik bezat dacht ik dat het gebruik van medicijnen de enige manier was om hooikoorts te verhelpen. Of ik moest naar een ander land verhuizen waar geen pollen zijn. Op aanraden van een vriendin ben ik naar een acupunctuur kliniek gegaan om acupunctuur tegen hooikoorts te proberen. Achteraf ben ik ontzettend blij dat ik dat gedaan heb.

Hoe acupunctuur hooikoorts kan verlichten

Hooikoorts is een allergie. Het lichaam reageert op pollen in de lucht. Daarom komt het voornamelijk rondom het einde van de lente tot het begin van de herfst voor. Het kunnen pollen zijn van:

  • Gras;
  • Els en hazelaar;
  • Berk;
  • Bijvoet.

Er zijn ook veel mensen die andere allergieën hebben die vergelijkbaar zijn met hooikoorts. In alle gevallen lijken de klachten op elkaar. Ik had vooral last van branderige ogen en benauwdheid. Mijn acupuncturist heeft mij uitgelegd dat de klachten voortkomen uit een overreactie van het afweersysteem. Hierdoor wordt er een antistof geproduceerd en dit veroorzaakt de klachten. Het effect van acupunctuur op hooikoorts en andere allergieën is het beter onder controle krijgen van het afweersysteem zodat het minder heftig reageert. Op deze manier kan acupunctuur hooikoorts niet alleen de symptomen verminderen, maar ook de onderliggende oorzaak.

Hoe vind je een acupuncturist om je hiermee te helpen?

Er zijn tegenwoordig steeds meer acupuncturisten in Nederland. Dus als je net zoals ik gebruik wil maken van acupunctuur om hooikoorts te verminderen, zou ik aanraden om een goede behandelaar te zoeken. Ik heb zelf iemand gevonden via acupuncturistenoverzicht.nl. Op deze website vind je een overzicht van opgeleide acupuncturisten in verschillende steden door heel Nederland. Via de website kun je afspraken maken met de acupuncturist naar keuze. Ik kon zelfs op dezelfde dag dat ik een afspraak maakte nog terecht bij de kliniek in mijn stad. Alle acupuncturisten op acupuncturistenoverzicht.nl zijn aangesloten bij beroepsverenigingen. Ik heb goede ervaringen met acupunctuur tegen hooikoorts. Via kennissen heb ik ook alleen maar positieve verhalen gehoord die via acupuncturistenoverzicht.nl een kliniek hebben gevonden. Het allerbelangrijkste voor mij is dat acupunctuur mijn hooikoorts heeft verholpen en ik weer zoals vroeger van de zomertijd en de geur van vers gemaaid gras kan genieten.