Als je wilt afvallen kies van voor hypnose voor afvallen

Je zou denken dat je als mens op den duur klaar bent en dat er niets meer te veranderen is. Op een gegeven moment is de ontwikkeling als het ware klaar. Maar de mens is een stuk maakbaarder dan je denkt. Gewoontes zijn hardnekkig, omdat deze als het ware in je systeem zijn gesleten. Daarom is het voor veel mensen, zo niet alle mensen, heel gemakkelijk om oude routines te volgen en heel moeilijk om nieuwe routines aan te leren. In de hersenen worden als het ware paden aangelegd. Deze kun je vergelijken met de zogenaamde olifantenpaden. Dit zijn paden in het gras, vaak kortere wegen, die door veelvuldig gebruik zijn ontstaan. Eerst was er dus gewoon gras. In die tijd was het ook relatief lastig om deze weg te volgen. Het was op dat moment immers nog niet echt een pad. Maar nadat veel mensen dit beginnende pad meer en meer begonnen te gebruiken, verdween het gras en ontstond een klein gemakkelijk begaanbaar pad. In de hersenen gebeurt iets vergelijkbaars wanneer nieuw gedrag verandert in gewoonte. Eerst zijn de paden in je hersenen nog nieuw en dus lastig te bewandelen. Het gras is als het ware nog helemaal aanwezig. Maar als je het gedrag meerdere malen begint uit te voeren (oefenen, herhaling), dan worden die paden in de hersenen (de verbindingen met de synapsen) steeds soepeler. En op den duur ben je er helemaal aan gewend en kun je het gedrag op de automatische piloot uitvoeren. Met vaardigheden is dit erg prettig, want dit betekent dat je van alles kunt leren. Met slechte gewoontes gebeurt ditzelfde proces echter ook en dan is het minder prettig. Als je de gewoonte hebt om veel te snacken, dan is het lastig om daar van af te stappen. Daarom kan het een optie zijn om te kiezen voor hypnose voor afvallen. Met hypnose voor afvallen kun je de gewoonte een halt toeroepen. Hier komt diezelfde maakbaarheid weer bij kijken. Enerzijds heb je jezelf bepaalde gewoontes aangeleerd waardoor je erg veel moeite ervaart om daar vanaf te stappen. Dit is echter aangeleerd gedrag en kun je derhalve ook weer afleren. Via hypnose voor afvallen kun je de hersenen als het ware wijsmaken dat de maag kleiner is dan deze in werkelijkheid is. Daardoor voel je je sneller vol. Hierdoor heb je geen zin meer in die snacks waar je zo aan gewend bent en daardoor kun je makkelijker afvallen. Via de maakbaarheid van de mens en hypnose voor afvallen kun jij dus in een snel tempo afvallen. Kom daarom snel eens langs op de site van hypnose-praktijk.nl.

Hypnose voor afvallen via suggestie

Via hypnose kan een hypnotiseur toegang krijgen tot je onderbewuste. Veel van je gewoontes en je onderliggende motieven liggen verbogen in dit onderbewuste. Veel van wat je doet heeft dus een dieperliggende oorzaak. Via hypnose voor afvallen kan een hypnotiseur dus een suggestie planten in je onderbewustzijn. In dit geval is dat de suggestie dat je maag kleiner is. Via hypnose voor afvallen kun je nieuwe motieven laten functioneren die leiden tot nieuwe gewoontes. De suggestie leidt als het ware tot een nieuw olifanten pad in de hersenen en na een tijdje heb je die suggestie dus ook niet meer nodig.

De verschillende toepassingen van hypnose

Door de maakbaarheid van de mens en het idee van onderliggende motieven, kan hypnose ingezet worden bij verschillende mentale en fysieke klachten. Naast hypnose voor afvallen kun je ook gebruik maken van hypnose voor/tegen:

  • Stoppen met roken
  • Nagelbijten
  • Depressie