Baardverzorging

Steeds meer mannen kiezen ervoor om hun baard te laten staan en gebruiken producten voor baardverzorging om ervoor te zorgen dat hun gezichtsbeharing er mooi uit blijft zien. Het dragen van baarden is weer helemaal terug van weggeweest. Waar het jarenlang in de mode was om het gezicht zo glad mogelijk te scheren, is daar een aantal jaar geleden verandering in gekomen. Steeds meer werd ervoor gekozen om een baardje te laten staan. Het begon wat voorzichtig, eigenlijk met meer een ‘shadow’ van een paar dagen. Echt volle en langere baarden, waar ook echt baardverzorging voor nodig is, kwamen pas later om de hoek kijken. Maar nu zijn ze er dan ook echt en laten steeds meer heren hun gezichtshaar lekker staan. Niet meer iedere dag in de weer met het scheerapparaat om de huid zo glad mogelijk te houden, niet meer last van snijwondjes en van een droge gezichtshuid door al het scheren. Het kan even wennen zijn, maar je uitstraling zal er zeker een stuk mannelijker van worden. Uiteraard is het wel van belang om voor een model te kiezen dat goed bij jouw persoonlijke stijl en bij de vorm van jouw gezicht past. Anders kun je nog zo in de weer gaan met baardverzorging, maar dan gaat het nooit echt mooi lijken.

Baardverzorging van belang

Soms wordt er gedacht dat het laten staan van baarden ook vooral een gemakkelijke, zelfs een wat luie keuze is. Je hoeft immers niet meer iedere dag het gezicht glad te scheren. Maar bij baardverzorging komt ook wel wat kijken. Het voordeel is dat het voor de huid vaak wat prettiger is dat er niet iedere dag gescheerd wordt, je hebt minder snel last van een strakke en droge gezichtshuid. Maar je moet natuurlijk wel de juiste maatregelen op het gebied van baardverzorging nemen om ervoor te zorgen dat de baard er mooi uit blijft zien en dat deze goed schoon blijft. Een goede baardborstel of –kam mag bijvoorbeeld zeker niet in de badkamer ontbreken, om de haren goed uit te komen en te voorkomen dat er bijvoorbeeld kruimels van het eten in blijven zitten. Een speciale baardshampoo is ook prettig om te hebben, om er zo voor te zorgen dat het echt goed schoon gewassen kan worden, terwijl de baard tegelijkertijd de nodige verzorging krijgt. Dit zijn dus artikelen op het gebied van baardverzorging die zeker niet mogen ontbreken!

Verschillende producten

Maar je hebt natuurlijk meer nodig, zo bestaat een goede baardverzorging ook uit het bijknippen of scheren van de baard die je hebt laten staan. Doe je dat niet, dan raakt het al snel uit model en wordt het een wilde boel. Dan ziet het er niet meer mooi verzorgd en netjes uit, maar wordt het een rommeltje. Ook moet je de gezichtsbeharing natuurlijk voeden, om ervoor te zorgen dat het in goede conditie blijft. Dat kun je bijvoorbeeld doen met een balsem of een olie. En met wax kun je accenten aanbrengen, bijvoorbeeld punten in je snor draaien. Er zijn dus diverse producten op het gebied van baardverzorging verkrijgbaar en verstandig om te gebruiken:

  • balsem
  • olie
  • wax
  • shampoo
  • kam en borstel

Waar vind je nu dergelijke artikelen? Hiervoor kun je het best naar een echte specialist gaan, in de meeste drogisterijen zul je dit immers niet in de schappen vinden. Bij Mannenzaak.nl kun je eenvoudig online die artikelen bestellen die jij nodig hebt. Je kunt losse artikelen bij hen aanschaffen, maar je kunt ook een set kopen. Het is maar net wat het best bij jou past. Voor artikelen op het gebied van baardverzorging die van een hoge kwaliteit zijn, ga je naar Mannenzaak.nl!