De beste kantoorinrichting voor een productieve werkomgeving

Weet jij al hoeveel invloed kantoorinrichting kan hebben op een werkomgeving? Het heeft namelijk verrassend veel invloed.  Een goede kantoorinrichting is:

  • Functioneel;
  • Sfeervol;
  • Comfortabel;
  • Duurzaam;
  • Motiverend voor werknemers.

Een slechte kantoorinrichting kan werknemers zelfs demotiveren. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Daarom is het sterk aan te raden om een expert in te schakelen voor de inrichting van zowel een bestaand kantoor als een compleet nieuwe kantoor.

Waar je aan moet denken bij goede kantoorinrichting

Voor de meeste bedrijven begint een goede inrichting van het kantoor met stoelen en bureaus. De werknemers moeten zich comfortabel voelen op hun werkplek. Echter, het is belangrijk dat een werkplek nooit te comfortabel voelt omdat het de productiviteit negatief kan beïnvloeden. Het is goed als bedrijven nadenken over het comfort van de werkplek. Maar bij een goede inrichting van een kantoor begint het niet bij het regelen van stoelen en bureaus. Een kwalitatieve kantoorinrichting begint bij de layout van het kantoor en de positionering van de werknemers in de ruimte. Daarbij moet je nadenken over hoe de werknemers het beste met elkaar kunnen samenwerken, hoe je afleiding van werknemers kunt verminderen en hoe je het meest efficiënt gebruik kan maken van de beschikbare ruimte in het kantoor. Dit is niet altijd even gemakkelijk want er zijn veel verschillende mogelijkheden om een productieve inrichting te bereiken. In bepaalde gevallen zijn cubicles efficient en effectief, terwijl een andere werkomgeving veel meer baat kan hebben bij een open kantoorinrichting. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan lange werktafels en flexwerkplekken. Vaak bestaat de beste kantoorinrichting uit een combinatie van de verschillende mogelijkheden en een goede balans. Nadat de layout van het kantoor bekend is, kun je op zoek naar geschikte meubelen. Hierin zijn tegenwoordig veel meer mogelijkheden dan een paar jaar geleden. Klassieke bureaus worden steeds vaker vervangen door zit sta bureaus, kleine laptop werkplekken en zelfs banken en fauteuils. Met goede meubels zorg je ervoor dat werknemers langer en efficiënter kunnen werken en dat het hele bedrijf optimaal functioneert. Er zijn nog veel meer factoren die invloed hebben op een goede kantoorinrichting. Kantoorverlichting kan de hele sfeer veranderen en het kan van invloed zijn op het energieniveau van werknemers. De vloerbedekking moet sterk en eenvoudig schoon te maken zijn. Daarnaast dragen goede kleuren en patronen bij aan een prettige en efficiënte werkomgeving. Het is verder belangrijk om de juiste keuze te maken als het gaat om muurdecoratie. Je kunt bijvoorbeeld voor simpele kleuren kiezen, voor klassieke motiverende posters of voor moderne kunst. Alles heeft een meetbaar effect op de werkomgeving. Een vergaderzaal heeft uiteraard weer een andere inrichting nodig. Misschien heeft jouw kantoor ook nog een wachtruimte en een kantine. Alle verschillende ruimtes vereisen ieder een eigen aanpak. Gelukkig zijn er experts in te schakelen die adviseren, ondersteunen en helpen bij een optimale kantoorinrichting voo iedere werkplek.

Interieuradvies van experts

Bij shiraz.nl kun je gratis en vrijblijvend interieuradvies aanvragen. Ze zijn al jarenlang expert op het gebied van kantoorinrichting en beschikken over profesionele kennis en kunde. Ze begeleiden bedrijven gedurende het hele traject: van het ontwerpen van de layout, het uitkiezen van ideale en bijpassende meubels tot de uitvoering van de inrichting van een kantoorruimte. Ze kijken naar de inrichting op algemeen niveau tot aan de positionering van de stopcontacten. Shiraz is op de hoogte van de nieuwste trends en relevante ontwikkelingen op het gebied van kantoorinrichting. Of je nu een eenmanszaak hebt of een bedrijf met honderden werknemers, iedereen kan wel bij Shiraz terecht. Je krijgt altijd de inrichting die het beste werkt voor jouw bedrijf.