De karambit staat bekend om zijn stoere look

Wilt u graag een uniek wapen kopen als cadeau aan een fervent wapenverzamelaar? Zoekt u een karambit om bij u thuis aan de muur te hangen of om in een vitrinekast te leggen? De karambit is een legaal te verkrijgen prachtig versierd handwapen. Een mes met Filipijnse roots die ook in Nederland aan populariteit heeft gewonnen. In tegenstelling tot de vele functionele en praktische messen in onze webwinkel is de karambit een beetje een vreemde eend in de bijt. Het is eerder een product dat u inderdaad uitstalt dan meeneemt de natuur in. Zoals u op knifestore.nl zult zien lijkt het qua design op de klauwen van een tijger en dat is dan ook zeker de reden van het ontwerp. Het werd gebruikt in diverse vecht- en verdedigingssporten zoals het Indonesische pencak silat, een sport die ook in Nederland veelvuldig wordt beoefend. Er zijn diverse topmerken in de wereld die de karambit zijn gaan produceren omdat het zo populair is geworden. En van vele A-merken mogen wij met gepaste trots de karambit in ons assortiment tonen en aanbieden tegen scherpe prijzen. Het is een vouwmes en dat maakt mes naast gewild verzamelobject een stuk beter inzetbaar dan u op het eerste oog zou denken. Met klem willen we daarom benadrukken om het niet in het openbaar te gebruiken, ten minste niet op plekken buiten uw werk om. Het is nooit de bedoeling om een mes als wapen, ook al is het ter verdediging of preventie, op zak te hebben. Maar als stuk gereedschap is een mes onmisbaar en de karambit die u kunt uitvouwen is daar een zeer geschikt voorbeeld van.

De karambit is een waar verzamelobject

Mocht u de karambit helemaal niet willen kopen vanwege het design maar vanwege het gebruiksgemak dan geven we u groot gelijk. Zolang u het uit de buurt houdt van kinderen kan er weinig gebeuren behalve dat u uzelf per ongeluk snijdt. Maar waarom zou u de karambit kopen? Waar kunt u het zoal voor gebruiken? Aangezien het een inklapbaar product is kent het een verhoogde veiligheid. Het is snel uit te klappen zonder daar al te veel kracht bij nodig te hebben en dus kent de multifunctionaliteit van dit object eigenlijk geen grenzen. Een greep uit de mogelijkheden willen we u zeker niet onthouden:

  • Gebruik het simpelweg om er een appeltje mee te schillen tijdens een flinke wandeling door de bergen. Bij noodgevallen kan het trouwens ook geen kwaad om een mes in de buurt te hebben, zeker in de natuur en de karambit past er prima bij,
  • Gebruik het op uw werk om dozen mee te openen. Het snijdt door plastic verpakkingsmateriaal en karton heen alsof het boter is,
  • Ook qua tactische inzet, reddingsoperaties en zelfs in de watersport, bijvoorbeeld voor duikers heeft de karambit meer dan eens zijn kwaliteit bewezen.

Mocht u trouwens liever een compleet ander mes willen kopen dan zult u zeker bij ons uw slag kunnen slaan.

Ook voor de aankoop functionele messen zult u bij ons slagen

Van vele gerenommeerde topmerken bieden wij een keur aan messen aan. Van reddingsmessen om de autogordel mee door te snijden tot aan zakmessen met tientallen functies, we hebben het allemaal op voorraad. Gebruik deze producten met een grote voorzichtigheid en ga er niet te koop mee lopen. Het is een stuk gereedschap en het is dus niet iets om stoer over te doen. Wilt u graag op de hoogte blijven van nieuwe artikelen in ons assortiment of scherpe kortingen? Abonneer u dan op onze gratis digitale nieuwsbrief!

Lees meer…