Doorbreek voor eens en voor altijd het glazen plafond met de hulp van coach Elodie van Sytzama

Zet jij je voor 100% in voor je werk, maar heb je het gevoel dat al deze moeite niet wordt beloond? Dan ben je niet de enige. Duizenden Nederlandse vrouwen hebben nog altijd het idee dat de wegen naar een mooie promotie of een hoger salaris voor hen afgesloten zijn. Alsof er een glazen plafond is, dat dan wel niet direct zichtbaar is, maar dat verdere groei vanaf een zeker moment belemmert. Coach Elodie van Sytzama kan je helpen deze barrières zichtbaar te maken, om er zo voor te zorgen dat niets je meer in de weg staat om je carrièredromen te verwezenlijken.

Wat is het glazen plafond en wat zijn de gevolgen ervan?

Hoewel het ‘glazen plafond’ wellicht klinkt als iets uit de vorige eeuw, bestaat dit verschijnsel vandaag de dag helaas nog steeds. Een keten aan factoren maakt het voor de meeste vrouwen nog altijd relatief lastig om écht door te breken in hun carrière, en een hoge post te bemachtigen binnen de organisatie waarvoor ze werken. Dit geldt binnen het bedrijfsleven, maar ook in de hogere regionen binnen de overheid, vakbonden en de academische wereld zijn vrouwen tot op de dag van vandaag ondervertegenwoordigd. Het glazen plafond wordt onder meer gecreëerd door de volgende zaken:

  • Vooroordelen over vrouwen bij werving voor functies
  • Veel vrouwen vervullen deeltijdfuncties
  • Een gebrek aan zelfvertrouwen bij veel vrouwen

Zoals je ziet is het glazen plafond geen eenvoudig probleem. Enerzijds is het een maatschappelijk probleem, anderzijds houden veel vrouwen het plafond onbewust zelf in stand. Doordat ze bijvoorbeeld net wat minder zelfverzekerd uitleggen waarom ze geschikt zouden zijn voor die hogere managementfunctie, gaat een mannelijke collega er vaak met de promotie vandoor. Dit terwijl de vrouw in kwestie misschien wel over veel meer relevante kennis en ervaring beschikt, en dus veel geschikter zou zijn voor de beoogde positie.

Hoe kan Elodie van Sytzama je helpen het plafond te doorbreken?

Een kenmerk van glas is dat het weliswaar stevig is, maar met wat moeite best te breken is. Een frisse blik van buitenaf kan hierbij wonderen doen. Iemand als Elodie van Sytzama stelt je de juiste vragen, waardoor je vaste overtuigingen doorbroken worden en je tot de échte reden komt waarom ja carrière maar niet vooruit gaat. Misschien ontbreekt het je – onterecht – inderdaad wel aan voldoende zelfvertrouwen, of ben je gewoon niet zo goed in het presenteren van je eigen kennis en kunde. Daarnaast is ook de werkomgeving vaak een reden waarom vrouwen vaak niet in aanmerking komen voor een hoge functie. Hoewel het begrijpen van je probleem het halve werk is, ben je er dan natuurlijk nog niet. De volgende stap is het verbeteren van deze ontwikkelpunten door middel van gesprekken en oefeningen. Zo kom je er vaak achter dat er helemaal geen reden is voor dat lage zelfvertrouwen, omdat je immers al jarenlange ervaring hebt opgebouwd. Of dat je met een paar eenvoudige tips en trucs gemakkelijk een assertievere indruk maakt bij je baas. Aangezien het glazen plafond er voor elke vrouw weer anders uitziet, is ieder coachingstraject bij Elodie van Sytzama maatwerk. Binnen dit proces neem jij de leiding; jij hebt immers je carrièredoelen voor ogen en weet het best waar je talenten liggen. Heb jij ook het gevoel dat het glazen plafond je ambities in de weg zit, en wil je hier graag wat aan doen? Ga dan naar https://elodievansytzama.nl/glazen-plafond/ en neem vrijblijvend contact op met Elodie van Sytzama. Tijdens een intakegesprek kun je je probleem aan haar voorleggen, en kijken of deze coach wellicht iets voor je kan betekenen.

Lees meer…