Dr Martens

Voor veel mensen zijn de schoenen van dr Martens een begrip, maar van de herkomst ervan hebben ze vaak weinig idee. Het is wel interessant om hier meer over te weten, daarom vertellen we hier graag even iets over. De naam van dit schoenenmerk is afkomstig van een van de ontwerpers, namelijk de Duitse arts genaamd dr. Maertens. Hij diende zelf als arts in het leger en kreeg te maken met een gebroken voet. Hij merkte dat deze niet goed genas in de standaard legerkistjes en daarom ging hij zelf aan de slag met het ontwerpen van een soepele zool met een luchtkussen erin. Dit was de voorloper van de huidige dr Martens. Met behulp van een vriend ontwikkelde hij het ontwerp verder en in de jaren vijftig werd zijn schoeisel in eigen land populair. Hij en zijn medeontwerper besloten hierop om ook internationaal promotie te gaan maken, waardoor de schoen onder de aandacht kwam van het Engelse bedrijf van de familie Griggs. Zij waren enthousiast over de revolutionaire zool en gingen met het duo in zee. Ze brachten in het oorspronkelijke ontwerp een paar wijzigingen aan, zoals een bollere bovenkant en opvallend stiksel bij de zolen. Zo kwamen de dr Martens tot stand zoals wij die vandaag de dag nog steeds kennen!

Dr Martens nu in vele modellen

In de begintijd werden de dr Martens eigenlijk maar in één model gemaakt, namelijk een variant die enigszins leek op het legerkistje uit die tijd. Maar inmiddels zijn er veel meer verschillende soorten modellen ontwikkeld. Het populairste en bekendste model is nog steeds de enkellaars, deze was bijvoorbeeld in de jaren negentig mateloos populair bij de jeugd. Maar nu zijn niet enkel meer de enkellaarzen verkrijgbaar, maar kun je ook kiezen voor dr Martens in de vorm van:

  • lage schoenen
  • sandalen
  • sneakers
  • hakschoenen
  • hoge laarzen

Er bestaat nu dus een zeer grote variatie met voor ieder wat wils! Zo kun je voor bij iedere outfit wel een geschikt model vinden. Daarnaast wordt er tegenwoordig ook volop gevarieerd in uitstraling van de schoen. Zo kun je kiezen voor een matte kleur, maar ook lakschoenen zijn een mogelijkheid net als een metallic afwerking. Dit zorgt natuurlijk allemaal voor een geheel eigen uitstraling. En dan zijn er natuurlijk nog de verschillende kleuren, iets waar de huidige generatie dr Martens om bekend staat. Van wit tot zwart, van effen kleuren tot bijzondere patronen, er zijn heel veel verschillende opties te krijgen! Dus of je nu houdt van opvallen of juist liever niet, van eenvoudig of juist een heel bijzonder ontwerp, je zult het altijd kunnen vinden!

Shop bij Spartoo

Dat wil zeggen, als je naar dr Martens op zoek gaat in de juiste winkel. De meeste winkels bieden helaas maar een beperkt aanbod van dit merkt, waardoor je het moet doen met modellen en kleuren die veel anderen ook al zullen dragen. Ga je echter naar de webwinkel van Spartoo, dan zul je zien dat je bij hen dr Martens kunt vinden in de meest uiteenlopende varianten! Zij hebben echt een enorm aanbod, waarin je gelukkig gemakkelijk een geschikt paar kunt vinden door gebruik te maken van het handige keuzemenu. Daarin vink jij jouw wensen aan, zoals het model, de kleur en de maat. Zo zie je direct die exemplaren die aan al jouw wensen voldoen! Voor wie op zoek is naar een schoen die goed zit, die de voet goed ondersteunt, die lange tijd meegaat en die er bovendien ook nog eens heel mooi uit ziet, die moet zeker naar Spartoo gaan en daar kiezen voor de dr Martens!