Een spuit of een kwast? Spackspuiten!

Een spuit of een kwast? Bij het bouwen of verbouwen van een huis komen allerlei zaken kijken. Vaak zijn het ook werkzaamheden, waar u zelf geen verstand van heeft. Toch zal ook dit moeten gebeuren. Daarom kunt u in sommige gevallen beter een expert inhuren, bijvoorbeeld bij het spuiten van uw plafond. Op wandenplafondspuiten.nl vindt u een vakbedrijf met schilders en stucadoors, die tot uw dienst willen staan. Wat voor diensten leveren zij precies? Welke diensten leveren wandenplafondspuiten.nl? Zoals de naam aangeeft, kunnen de schilders en stucadoors van dit bedrijf wanden en plafonds spuiten. Ze doen niet alleen aan het spuiten, maar ook aan het schilderen van de binnenkant van gebouwen. Al 25 jaar doen ze dit werk naar wens van de klant. Meer specifiek doet wandenplafondspuiten.nl aan airless latex spuiten, spackspuiten, stucen en schilderen. De leken zullen voornamelijk over het airless latex en het spackspuiten vallen. Voor er een keuze gemaakt wordt, is het van belang te weten wat dit precies inhoudt.

Welke soorten van spuiten levert wandenplafondspuiten.nl?

Het latex spuiten betekent dat wanden, muren en plafonds gespoten kunnen worden met latex muurverf. ‘Airless’ betekent dat de latex verf zonder lucht in een gladde en strakke laag wordt aangebracht. Om dit effect te bewerkstelligen, wordt speciale luchtloze apparatuur gebruikt. Deze verftechniek kan met elke kleur verf gebruikt worden. In de kleurmakerij van wandenplafondspuiten.nl kunnen zelfs speciale kleuren gemaakt worden. Spackspuiten is een speciale wijze van het aanbrengen van een decoratieve wand- en plafondafwerking, namelijk met een korrelstructuur. Onder hoge druk wordt een pleisterlaag op wanden, muren en plafonds aangebracht. Bij spackspuiten wordt een een combinatie gebruikt van kunsthars en kalk, die samen een pasta vormen. Ook dit wordt met speciaal apparatuur door middel van spuiten aangebracht op het gewenste oppervlakte. Er zijn bij spackspuiten verschillende korrelgroottes mogelijk, namelijk fijn, middel en grof. Net als airless latex spuiten is spackspuiten in alle denkbare kleuren mogelijk. Het is bovendien mogelijk in natte en droge ruimtes.

Waarom is airless latex of spackspuiten beter dan schilderen?

Er zijn een aantal redenen waarom spuiten beter is dan schilderen. Deze worden hier eerst opgesomd.

  • Spackspuiten werkt sneller dan het gebruik van een kwast 
  • Spuiten heeft als voordeel dat er geen structuur is te zien op een muur
  • Het kan gelijkmatig dekkend worden gespoten in slechts 1 handeling

Ten eerste werkt airless latex of spackspuiten sneller dan het gebruik van een kwast of roller. Daarnaast heeft het spuiten als voordeel dat er geen structuur te zien is op een muur of plafond. Het kan gelijkmatig dekkend worden gespoten in slechts één handeling. Bij het verven met een kwast of roller is er een grote kans dat dit zichtbare sporen achterlaat, afhankelijk van de kleur, droging en de aangebrachte laagdikte. Airless latex of spackspuiten kan bovendien contactloos aangebracht worden, wat als voordeel heeft dat de structuur van het oorspronkelijke oppervlak behouden wordt. Een opsomming van andere voordelen van spuiten is als volgt: een hogere werkefficiëntie, betere oppervlaktekwaliteit, eenvoudig wisselen van materialen en verven, perfect dekvermogen en schoon werken. Wanneer u ooit voor de keuze staat, blijkt uit deze tekst dat er beter voor airless latex of spackspuiten gekozen kan worden. Het spuitwerk zal een sneller, beter en mooier resultaat opleveren.