Kluis

Een kluis is een ideaal object om jouw waardevolle spullen te beschermen! Veel mensen denken bij waardevol vooral aan zaken van materiële waarde en het kan zeker de moeite waard zijn om deze goed op te bergen. Je kunt dan denken aan dure sieraden, een goede camera of een muziekinstrument van een goede kwaliteit. Je wilt natuurlijk niet dat je deze bij een inbraak meteen kwijt bent en het is dan ook zeker verstandig om ervoor te zorgen dat inbrekers hier niet gemakkelijk bij kunnen komen. Door ze in een kluis te stoppen, is het in de eerste plaats zo dat ze niet in het zicht liggen, maar ook dat ze niet zomaar te bereiken zijn. Inbrekers zullen zo snel mogelijk jouw pand weer willen verlaten en het openbreken van een kluisdeur kost dan in veel gevallen gewoon teveel tijd en moeite. Maar niet alleen deze zaken komen in aanmerking om goed opgeborgen te worden, denk ook aan waardepapieren en aan contant geld dat je in huis hebt. Of aan een creditcard, om maar wat voorbeelden te noemen. Met andere woorden, er zijn veel zaken die je goed wilt beschermen tegen diefstal en een kluis is hierbij een handig hulpmiddel!

Kluis helpt bij brand

Een kluis kan echter niet alleen heel erg goed van pas komen in het geval van een inbraak, ook bij een brand kan het bescherming bieden. Mits je natuurlijk kiest voor een exemplaar dat bestand is tegen hogere temperaturen. En dat geeft meteen ook weer een heel ander idee van wat je er allemaal in op zou willen bergen. Je hebt misschien weinig zaken in huis die een hoge materiële waarde hebben, maar iedereen heeft zaken die emotionele waarde hebben. Denk dan aan:

  • foto’s
  • diploma’s
  • erfstukken

Al dit soort zaken kun je ook prima opbergen in een kluis, zodat ze niet zomaar verloren gaan in het geval dat jij te maken krijgt met een brand! Denk bij foto’s dan ook niet alleen aan fysieke fotoboeken, maar ook zeker aan je harde schijf, waarop je de digitale exemplaren bewaart. Het is echt de moeite waard om deze in een brandwerende kluis op te bergen. Dit is natuurlijk niet alleen het geval om jouw digitale foto’s te bewaren, maar ook voor al je documenten. Denk bijvoorbeeld aan essays die je geschreven hebt of aan je bedrijfsadministratie. Zo zijn er dus heel veel zaken die een goede bescherming verdienen!

Verschillende modellen

We stipten het hierboven al even aan, maar het is belangrijk om je te realiseren dat er verschillende soorten kluizen bestaan. Zo kun je kiezen voor een kluis die enkel bescherming biedt tegen diefstal, maar ook voor een exemplaar dat bestand is tegen grote hitte en daardoor ook beschermt bij brand. En dat is niet het enige punt waarop kluizen van elkaar kunnen verschillen. Ze zijn uiteraard ook in verschillende formaten te krijgen, van zeer kleine modellen tot exemplaren die zo groot zijn dat je er bijna in kunt lopen. Een kluis kan ook op verschillende manieren geplaatst worden. Sommigen zet je gewoon los in de ruimte neer, andere kun je inbouwen, bijvoorbeeld in de vloer of in de muur. Zo zijn er dus veel verschillende mogelijkheden en het is daarom goed om je eerst goed te oriënteren voordat je tot aanschaf overgaat. Ook is het belangrijk om na te denken over waar dit product voor jou aan moet voldoen en welke mogelijkheden jouw pand biedt. Wat jij ook zoekt, zeker is dat je een geschikt exemplaar kunt vinden bij Allesveilig.nl! Allesveilig biedt namelijk een zeer ruime keus, waardoor ze ook voor jou een kluis hebben die helemaal bij jouw wensen aansluit!