Met de hondenfietskar op pad

Een hondenfietskar is net wat anders dan een hondenfietsmand. Het grote verschil is natuurlijk het feit dat u een mand voor of achterop uw fiets kunt monteren terwijl een hondenfietskar een aanhangwagentje voor achter de fiets is. Het is eenvoudig aan vrijwel elke stadsfiets te monteren en weegt erg weinig. Misschien wel handig om van te voren even zonder hond te leren fietsen met een hondenfietskar achterop zodat u geen brokken maakt. Maar u zult het ongetwijfeld na een paar rondjes onder de knie hebben. Er zijn vele redenen om een hondenfietskar te kopen. Niet in de laatste plaats omdat uw hond simpelweg te groot is om in een hondenfietsmand te zitten. Toch wilt u ook niet kilometers fietsen met uw hond naast u. Dat kunt u grote honden niet aandoen. Een aantal argumenten om op tinki.nl een hondenfietskar te vergelijken om vervolgens te kopen in een webwinkel zijn:

  • Uw hond is te oud om naast de fiets mee te rennen en aldus te groot om in een fietsmand te zitten. Natuurlijk is een tweede argument dat de conditie van uw hond niet zo goed is, maar dat heeft vaak te maken met ouderdom.
  • Misschien heeft uw hond een lichamelijke handicap waardoor uitlaten ernstig bemoeilijkt wordt. U wilt natuurlijk wel dat hij zo nu en dan lekker buiten kan genieten van het zonnetje en de omgeving.
  • Of omdat het simpelweg te gevaarlijk is om ten eerste uw hond uit te laten in uw woonomgeving. En ten tweede om uw hond naast uw fiets te laten rennen. We denken aan urbane gebieden met veel auto’s. In dat geval kunt u uw hond meenemen naar het park door hem te vervoeren in de hondenfietskar.

Een hondenfietskar trekt altijd heel wat bekijks

Het zal voor uw hond wel even wennen zijn om zich op deze manier te laten vervoeren. Daarom kunt u hier niet vroeg genoeg mee beginnen. Laat hem rustig wennen aan de binnenkant van de hondenfietskar zodat het niet voelt alsof hij wordt opgesloten. Rijdt een paar rustige rondjes en u zult merken dat uw hond het heerlijk zal vinden om rondgereden te worden. Deze karren zijn trouwens groot genoeg om al uw honden mee te nemen, dus ook als u er twee of zelfs drie hebt. Ze kunnen zowel zitten, liggen als staan hoewel we dat laatste afraden, dat kan gevaarlijk zijn bij bochten. Afijn, laat het zoeken maar beginnen! En daar gaat u hopelijk Tinki voor gebruiken. Zoek bijvoorbeeld op merk, op grootte, prijs of model en vergelijk de modellen niet alleen met elkaar, maar ook per aanbieder. Als u een keuze hebt gemaakt dan kunt u direct de hondenfietskar bestellen op de website van de gekozen aanbieder. Eenvoudiger kunnen we het niet maken! Mocht u daar trouwens toch nog enige vragen over hebben dan kunt u een medewerker van onze klantenservice aanspreken via de ingebouwde chatfunctie op onze website. Houdt u er dan wel rekening mee dat u hem of haar tijdens kantooruren aanspreekt?

Benieuwd welke modellen er zijn? Vergelijk ze nu op onze website

Een hondenfietskar is een waardevolle toevoeging aan de hondenaccessoires. Het maakt het veiliger en prettiger voor u en uw hond om van uw huis naar het park, bos of natuurgebied te komen want u hoeft niet continu op uw huisdier te letten. Daarnaast zal uw conditie trouwens ook verbeteren omdat de fietstochtjes meer kracht en energie van u vergen. Zo slaat u dus meerdere vliegen in een klap! Ook vele andere hondenproducten kunt u bij ons met elkaar vergelijken. Dus vergeet om onze website te bookmarken.