Ontdek de kosten verkoop huis via makelaarkosten.nl

Als je je huis gaat verkopen, dan levert dat uiteraard geld op als je succesvol bent. De koper betaalt de eigenaar van de woning immers een bepaald bedrag. Maar dat betekent niet dat er geen kosten verkoop huis zijn waar een verkoper mee te maken krijgt. In de meeste gevallen schakelt een verkoper immers een makelaar in en een makelaar is niet gratis. Dat betekent dat je de makelaar moet betalen voor zijn diensten en dat betekent vervolgens dat je te maken hebt met kosten verkoop huis. Hoe hoog die kosten verkoop huis uiteindelijk zijn, hangt samen met de kosten die een makelaar bij jou als klant in rekening brengt. Deze kosten verkoop huis liggen echter niet altijd vast en variëren per makelaar. Daarom is het een goed idee om van te voren, dus voorafgaand aan het inschakelen van een makelaar, even te kijken op makelaarkosten.nl. Hier vind je namelijk op heldere wijze uiteengezet wat voor makelaar kosten en er zijn, hoe deze zijn opgebouwd en hoe deze kunnen variëren. Door de site te bestuderen, kun jij dus vrij snel ontdekken wat de kosten verkoop huis in jouw geval ongeveer zullen zijn. Zo heb je bij de verkoop van je woning vaak te maken met een makelaarscourtage. Deze courtage bestaat uit een percentage van de verkoopprijs. De courtage zal per makelaar verschillen, maar dat geeft je nog geen absolute informatie over de kosten huis verkopen. Want de makelaar met een hogere courtage kan uiteindelijk iemand zijn die je huis voor een vrij laag bedrag weet te verkopen. De courtage moet dan vervolgens berekent worden over dit lage bedrag. Een makelaar die een vrij lage courtage rekent daarentegen, kan iemand zijn die jouw woning juist voor een heel hoog bedrag weet te verkopen. Hoewel de courtage dus vrij laag is, kan het uiteindelijke bedrag dat je aan courtage moet betalen hoger uitvallen in vergelijking met de makelaar die een hogere courtage rekent. Hier ontdek je ook meteen het voordeel van dit systeem. Hoe beter een makelaar presteert, des te hoger zijn of haar beloning. Dat is niet meer dan redelijk aangezien de prijs voor de woning er in dat geval immers ook op vooruit gaat. Je beveiligt je op deze manier ook tegen mindere prestaties van een makelaar, want als deze immers niet goed presteert, dan zijn de kosten verkoop huis ook lager. Naast een courtage heb je vaak ook nog wel te maken met enkele vaste kosten en er zijn ook makelaars die helemaal niet met een courtage werken en je een pakket aanbieden met diensten voor 1 vast bedrag. Het voordeel daarvan is dat je van te voren precies weet wat de kosten verkoop huis zullen zijn. 

Bekijk de site en ontdek alles over kosten verkoop huis

Een site als makelaarkosten.nl is er om je te voorzien van alle relevante informatie, zodat jij op jouw beurt vervolgens een geïnformeerde keuze kunt maken voor wat betreft de makelaar waar je mee in zee gaat. 

Vergelijk de makelaars bij jou in de regio

De site kun je vervolgens ook gebruiken om de verschillende makelaars bij jou in de buurt onderling met elkaar te vergelijken. Dit kun je doen voor: 

  • Verkoopmakelaars
  • Verhuurmakelaars
  • Aankoopmakelaars