Op zoek naar een compostvat?

Elke tuinier heeft wel een compostvat nodig. Deze maakt het mogelijk om uw groenafval te composteren. Een compostvat heeft vele voordelen, zoals dat u uw afval niet hoeft af te voeren en u mest kan maken voor uw volgende planten. Ook verbeterd compost goed de grond. Dus, bij tuinartikelen kan u een compostvat kopen voor de beste prijs die het beste bij u past. 

Waarom een compostvat?

Een compostvat heeft vele voordelen voor uw tuin. Er zijn vooral 3 belangerijke voordelen, en dat zijn:

  • U hoeft uw afval niet af te voeren. U kan gewoon uw groente-, fruit- en tuinafval in het compostvat gooien. Naar een tijdje begint uw afval te composteren, en het vat zorgt er voor dat deze zuurstof krijgt maar een geen vieze geur vrijkomt. Dus, uiteindelijk vergaat uw groenafval allemaal.
  • U hoeft geen duur kunstmest meer te kopen. Uw compost dient als een goede natuurlijke mestsoort die de planten biologisch houd. Uw eigen mest maken is natuurlijk veel goedkoper dan kunstmest kopen. 
  • Ook verbeterd het de kwaliteit van de grond. Alle voedingsstoffen die nog in het afval zitten vergaan niet, en deze trekken in de grond voor de volgende planten die op de plek komen te staan. Daardoor groeien de planten makkelijker en is de kwaliteit van uw planten beter

Op de website van tuinartikelen verkopen wij verschillende soorten compostvatten, van de merken Ward, Garantia of Blackwell. Alle producten van Grantania zijn gemaakt van gerecycelde kunststoffen, dus is dit zeer goed voor het milieu. De compostvaten van Blackwell zijn de goedkopere variant, maar ze werken even goed. 

Tips voor composteren

Als u het vat voor het eerst gebruikt, kan u als beste het vat vullen met grotere organische producten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld takken, om de onderlaag van het compostvat te vormen. Zo kan makkelijk water wegtrekken en wegstromen uit het vat en komt er verse lucht bij. Daarna kan u het beste het vat goed vullen door keuken- of tuinafval, zodat het composteerproces begint. 

Het proces verloopt veel beter als het afval goed gemengt is. In het begin is het beter dat het vat niet volledig wordt gevult, en er een constante stroom van afval is in de compostbak. Voeg vooral veel keukenafval toe, want hier zit veel water in en dit zorgt voor een zuurstofstroom waardoor het afval makkelijker composteerd. 

Natte materialen moeten wel gemengt worden met droge materialen, zodat het vat niet te nat en niet te droog wordt. Hetzelfde geld ook voor de grootte van de dingen die u in uw compostvat stopt. Bij het aankoop van een compostvat zorgt u voor een verbetering van het mileu en bent u dus milieubewust bezig. 

Dus, als u op zoek bent naar een compostvat van een goed merk die u lang zou kunnen helpen met uw tuin- en huisafval. U kan de beste compostvatten vinden op tuinartikelen. Met een goede service en snellere levering kan u makkelijk een gloednieuw compostvat kopen voor de scherpste prijs. Begin nu met het composteren van uw afval, zodat u zelfbewust bezig bent en ook nog eens geld bespaard. Voor meer informatie kan u kijken op onze website.