Recherchebureau

Heb jij wel eens overwogen of het een goed idee zou zijn om voor jouw bedrijf een recherchebureau in te schakelen? Lang niet alle ondernemers weten dat dit een mogelijkheid is, terwijl zij toch misschien wel met verliezen te maken hebben of omzet mislopen als gevolg van handelingen van hun personeel. Aan wat voor zaken moet je dan denken? Je kunt dan denken aan:

  • ziekmeldingen, terwijl men ergens anders aan het werk gaat
  • het stelen van producten of geld van het bedrijf
  • de kantjes er vanaf lopen tijdens werkuren
  • onder werktijd privézaken afhandelen

Dit soort zaken kan een recherchebureau allemaal voor je ontdekken. Soms heb je zelf al wel een vermoeden van het feit dat iemand niet serieus met zijn of haar baan bij jou bezig is of je mist geld in de kas en er missen steeds artikelen in de voorraad. Maar je moet natuurlijk wel bewijs hebben dat een ziektemelding onterecht is of dat er gestolen wordt van jouw onderneming. Je kunt personeel niet zomaar ergens van beschuldigen, want dan kan dit een averechts effect voor jou hebben. Nee, heb je een vermoeden dat er een van bovenstaande zaken aan de hand is of dat een werknemer jou op een andere manier benadeeld, dan is het inschakelen van een recherchebureau de beste stap om te zetten.

Eigen of extern recherchebureau?

Voor kleinere bedrijven zal het logisch zijn dat als zij een recherchebureau in willen schakelen, dat zij deze dan inhuren. Maar bij grotere onderneming is het soms ook zo dat zij over hun eigen rechercheafdeling beschikken. Dit kan voordelen hebben, de personen die op deze afdeling werken zijn bijvoorbeeld altijd voor jou beschikbaar en zij hebben kennis van het bedrijf. Maar het kan ook nadelen hebben, zoals het feit dat zij misschien niet geheel onafhankelijk zijn. En dat is bij een recherchebureau natuurlijk wel van groot belang, je moet op de onafhankelijkheid van het onderzoek kunnen vertrouwen. Als opdrachtgever ben jij op zoek naar de waarheid, je moet weten of iets wat jij vermoedt ook daadwerkelijk gebeurt. Je kunt niet op basis van vooroordelen of aannames bijvoorbeeld iemand ontslaan. Om te garanderen dat er echt sprake is van waarheidsvinding en van onafhankelijk onderzoek, kan het een goed idee zijn om geen idee rechercheafdeling op te zetten, maar altijd gebruik te maken van een extern recherchebureau op het moment dat jij op zoek bent naar de waarheid rondom een persoon.

Kies voor NMS Recherche

Ben jij aan het nadenken over het inschakelen van een recherchebureau, dan is natuurlijk de vraag wat nu een goed bureau op dit gebied is. Een goede keus is NMS Recherche. Zij werken met ervaren onderzoekers en detectives en kunnen jou op tal van vlakken bijstaan. Of het nu gaat om het uitzoeken van een ziekmelding of om een omvangrijke bedrijfsfraude, hun mensen beschikken altijd over de nodige kennis om het onderzoek tot een goed einde te brengen. Dit kunnen zij bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van verborgen camera’s, maar ook kunnen zij documenten onderzoeken of personen schaduwen en observeren. Wat de beste manier van aanpak is, hangt helemaal af van de specifieke situatie waarvoor jij het recherchebureau inschakelt. Niet alleen voor zakelijke doeleinden kun je hen inschakelen, je kunt hun mensen ook inhuren als privédetective, voor bijvoorbeeld het onderzoeken van je partner, je ex-partner of de nieuwe geliefde van een van je kinderen. In een gesprek met hen leg jij voor wat je onderzocht wilt hebben en zij bekijken vervolgens welke mogelijkheden hiervoor zijn. Wil jij graag meer duidelijkheid over bepaalde zaken, heb jij het idee dat je niet over de waarheid beschikt? Dan kan dit recherchebureau jou daar dus bij helpen!

Lees meer…