Verloskundigepraktijk Den Haag hielp ons van nul tot nu

Sommige mensen hebben meer geluk dan andere mensen. Toen mijn zus besloot dat zij een kind wilde, toen was het binnen een aantal weken al raak. Toen wij besloten dat we een kind wilden, toen gebeurde er helemaal niets. Letterlijk niets, want ondanks de vele avonden plannen en proberen, lukte het maar niet. Ik begon als man natuurlijk sterk aan mezelf te twijfelen en voor mijn vriendin was het echt niet beter. We wilden zo graag, maar na drie maanden gaven we de moed op. Het lukte niet, wat we ook probeerden. Toen ik laatst een vriend van mij erover sprak, schoot hij in de lach. Drie maanden schijnt nogal onrealistisch te zijn (blijkbaar was mijn zus niet echt het goede voorbeeld). Jonathan verwees me naar de Verloskundigepraktijk Den Haag waar zijn vriendin gewerkt had. Hij vertelde dat hier veel mensen komen die hulp nodig hebben bij:

  • Zwanger worden;
  • De zwangerschap zelf;
  • Preventieve middelen.

We besloten direct een afspraak te maken om te kijken wat de Verloskundigepraktijk Den Haag voor ons kon doen en begonnen spontaan weer hoop te krijgen.

Goede begeleiding bij de Verloskundigepraktijk Den Haag

De mensen bij de Verloskundigepraktijk Den Haag waren erg aardig en rustig. Ze vertelden ons direct dat onze situatie geen uitzondering is. Het kan makkelijk tot een half jaar duren voordat het lichaam van een vrouw de pil weer ontwend is en zich klaar kan maken voor een zwangerschap. Ook vertelden ze ons dat we foliumzuur moeten slikken. Nou ja, mijn vriendin dan. Ook werd ons aangeraden om gezond te blijven eten en vooral genoeg te slapen om de kans groter te maken. Wilde het dan nog niet lukken, dan konden we verder kijken naar de opties die we hadden. Ik vergeet het nooit meer: op 21 maart kwam mijn vriendin naast me zitten terwijl ik nog in bed lag en fluisterde: ‘Goedemorgen papa van ons kind.’ Ik kon mijn geluk niet op. De hulp van de Verloskundigepraktijk Den Haag had ervoor gezorgd dat we zwanger geworden waren en dat al zo snel na de eerste gesprekken! Blijkbaar helpt het hebben van hoop ook bij het proces. Hoe dan ook, tijd om weer een afspraak te maken met de Verloskundigepraktijk Den Haag dus.

Op naar een tweede kind?

Inmiddels is het al een tijdje geleden dat onze zoon geboren werd. Via de Verloskundigepraktijk Den Haag hebben we alle begeleiding gekregen die we nodig hadden en zijn we uitstekend voorbereid op wat komen ging. Daardoor is de zwangerschap zelf zo makkelijk verlopen dat we nu overwegen om een tweede kind te nemen. We hebben van de Verloskundigepraktijk Den Haag te horen gekregen dat dit iets moeilijker kan worden omdat mijn zoon via keizersnede geboren is, maar het is zeker niet onmogelijk om nu alvast plannen te maken voor de volgende. Persoonlijk wil ik niet te lang wachten. Ik wil namelijk geen oude papa worden die met moeite met zijn zoon kan spelen en inmiddels zie ik de 40 toch al aankomen. Mijn vriendin is het er helemaal mee eens, vooral omdat het zo relatief gemakkelijk verlopen is bij de eerste zwangerschap vanaf het moment dat we de hulp hebben ingeroepen van Verloskundigepraktijk Den Haag. Wil je meer weten over wat zij kunnen betekenen voor je wanneer je zwanger wilt worden (of juist niet)? Kijk dan eens op hun website: https://verloskundigepraktijklife.com/verloskundigepraktijk-den-haag/. Wij hebben er erg veel aan gehad en zijn alle mensen daar dankbaar voor de begeleiding en het feit dat we nu ouders zijn van een prachtige knul die helemaal op en top gezond is.