Buitenverf voor je buitenmuren

Heb jij last van vochtige muren of wil je de uitstraling van jouw huis eens helemaal veranderen? Kies dan voor het gebruik van speciale buitenverf! Veel huizen hebben last van vochtproblemen en dat is ontzettend vervelend. In de eerste plaats omdat het de stenen van je buitenmuur zwakker maakt. Als deze vochtig zijn en het gaat vriezen, dan kunnen er zomaar scheurtjes in ontstaan. En ook trekt vocht de groei aan van schimmels en mos. Allemaal zaken die je natuurlijk liever niet met je muren ziet gebeuren. Alleen daarom al is een behandeling met buitenverf een aanrader. Bovendien zorgt vocht ervoor dat het in huis muf gaat ruiken en dat er ook daar schimmelplekken kunnen ontstaan. Het zorgt voor problemen met houten meubilair en ook je gezondheid kan te lijden hebben onder een te hoog vochtgehalte. Het is dus om verscheidene redenen echt aan te raden om het vochtprobleem zo snel mogelijk op te lossen. Dit kan op verschillende manieren, zo kun je bijvoorbeeld een speciaal impregneermiddel hiervoor gebruiken of je kunt de huismuren door een professioneel bedrijf laten behandelen. Maar je kunt dus ook kiezen voor het gebruik maken van een speciaal soort buitenverf.

Buitenverf voor mooie uitstraling

Kies je voor het laatste, dan heb je meteen de mogelijkheid om het uiterlijk van je woning volkomen te veranderen. In Nederland zijn de meeste huizen van rode bakstenen gemaakt, maar wat als jij dit zelf nu eigenlijk helemaal niet mooi vindt? Dan kun je kiezen voor het gebruik van buitenverf! Hiermee geef je iedere muur precies die kleur die jij mooi vindt. Je kunt bijvoorbeeld het hele pand van buiten wit verven, voor een mooi helder resultaat. Maar ook donkergrijs is bijvoorbeeld een goede optie, voor een wat rustigere uitstraling. Ook kun je natuurlijk verschillende kleuren buitenverf met elkaar combineren. Zo kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om een deel van de muren grijs te verven en andere juist wit. Of kies juist voor een opvallende, vrolijke tint. Het is maar net waar jij de voorkeur aan geeft! Door je buitenmuren op deze manier te behandelen, zorg je niet alleen voor een goede beschermlaag, maar ook voor een geheel nieuwe uitstraling. Als dat iets is waar jij wel aan toe bent, dan is het dus zeker aan te raden om je eens op goede buitenverf te oriënteren.

Kies voor 3×1 verfsysteem

Als je aan de slag wilt gaan met buitenverf die niet alleen voor een mooie kleur zorgt, maar ook voor een goede bescherming tegen vocht, dan is het natuurlijk de vraag voor welk merk je dan het best kunt kiezen. Een echte aanrader is het 3×1 verfsysteem van Polykit. Dit biedt jou als gebruiker verschillende voordelen:

  • het is van een uitstekende kwaliteit, waardoor het wel twintig jaar meegaat
  • er zitten de beste pigmenten in, voor een mooie kleur en voor goed kleurbehoud
  • het is ademend
  • het is watergedragen
  • het zorgt voor een betere isolatie
  • het beschermt tegen vocht

Er zijn dus verschillende redenen om voor het gebruik van deze buitenverf te kiezen! Daar komt nog eens bij dat het product ook eenvoudig in gebruik is. Je begint met het aanbrengen van een hechtlaag, die je creëert door Polykit te mengen met Edelcoat. Dit breng je aan met een blokkwast, zodat het goed in de poriën van de stenen komt. Nadat je dit minstens 14 dagen hebt laten uitharden, breng je twee lagen Neoflex aan, wat voor de mooie kleurtinten zorgt. De Neoflex is in iedere gewenste kleur verkrijgbaar! Wil jij ook je buitenmuren aanpakken? Dan doe je dat dus met het 3×1 verfsysteem voor buitenverf van Polykit!