Camping Drenthe

Wil jij kamperen in eigen land? Dan is een camping te Drenthe ideaal! Natuurlijk heeft ieder deel van Nederland zo haar eigen charmes, elke provincie en zelfs elke streek heeft geheel eigen trekken en karakteristieken. Soms denken mensen dat ze naar het buitenland moeten gaan om nog wat nieuws te kunnen ontdekken of te kunnen genieten van prachtige natuur en cultuur, maar vlak ons land zeker niet uit! Natuurlijk, we hebben hier geen bergen en geen enorme basilieken, maar we hebben zoveel ander moois te bieden. Een verblijf op een camping te Drenthe geeft je de kans om al het moois in het noordelijk deel van Nederland te leren kennen. Je zult merken dat ook ons eigen landje nog genoeg nieuws voor jou in petto heeft en dat jij je er prima zult vermaken en steeds weer nieuwe dingen kunt ontdekken! Wat bovendien fijn is van de keus hiervoor, is dat je niet urenlang in de auto hoeft te zitten voordat je eindelijk op de plaats van bestemming aangekomen bent. Ook wat dat betreft is een verblijf op een camping in Drenthe echt aan te raden!

Camping Drenthe biedt veel mogelijkheden

Een verblijf op een camping in Drenthe biedt je de kans om veel mooie dingen te ontdekken. Het eerste waar mensen aan denken bij deze provincie, is waarschijnlijk de natuur. De regio staat immers bekend om de bossen, de zandverstuivingen en om de heidevelden. Het is hier inderdaad heerlijk wandelen en fietsen en voor natuurliefhebbers is het dan ook echt een aanrader om hier naar toe te gaan. Een ander belangrijke attractie van de regio, zijn de hunebedden. Deze vind je eigenlijk nergens anders in het land, maar vanaf een camping in Drenthe zit je eigenlijk altijd wel dichtbij een exemplaar. Je zult versteld staan van de grootte van de stenen en je zult je het hoofd breken over hoe ze deze ooit bovenop elkaar hebben gekregen. Maar er is nog meer te beleven in dit gebied, zo zijn er verschillende steden vlak in de buurt, namelijk Emmen, Assen en ook Groningen. Hier kun je heerlijk winkelen, genieten van cultuur en van al het vertier dat een stad te bieden heeft. Markten, optredens, bioscopen, wat je ook maar zoekt, je zult het in de steden vinden! Of jij tijdens je vakantie op een camping te Drenthe nu het liefst geniet van cultuur of natuur, het kan in deze regio allemaal!

Camping de Berken

Doordat deze provincie in trek is bij kampeerders, kun je als je zoekt naar een camping in Drenthe uit veel verschillende opties kiezen. Een echte aanrader is camping De Berken in Gasselte. En wel om de volgende redenen:

  • het is gelegen midden in de natuur
  • Groningen, Assen en Emmen zijn allemaal relatief dichtbij
  • er zijn verschillende attracties in de buurt, zoals attractiepark Drouwenerzand en Wildlands Adventure Zoo
  • het sanitair is uitstekend verzorgd
  • er zijn diverse speelgelegenheden op het terrein voor kinderen
  • op het terrein is een brasserie waar je heerlijk kunt eten

Met andere woorden, deze camping te Drenthe heeft eigenlijk echt alles te bieden wat jij je maar kunt wensen! Of je nu vooral op zoek bent naar natuur, rust en stilte, of dat jij met je gezin de dagen het liefst vult met het bezoeken van verscheiden attracties, vanaf deze uitvalsbasis is het allemaal mogelijk! En wil je een dagje op het kampeerterrein blijven? Dan zullen de kinderen zich daar ook prima vermaken! Voor jong en oud is dit dus een goede keus. Wil jij kamperen op een mooie camping te Drenthe, dan is De Berken in Gasselte dus echt een aanrader!