Een wandelreis die echt bij je past

Vorig jaar zat ik niet goed in mijn vel. Ik had weinig energie en was heel vaak gewoon moe. Bezoeken aan de dokter wezen niks uit. Toen besloot ik even een pauze te nemen van mijn werk om op reis te gaan. Ik had de behoefte om even los te komen van mijn werk en wilde op een vakantie waar ik geestelijk tot rust zou kunnen komen. En een vriendin van mij wees me op de mogelijkheden omtrent een wandelreis. Ik was eigenlijk van plan om naar een tropisch oord te gaan om alleen maar te relaxen. Maar dat verveelt vaak al snel en ik houd wel van actief bezig zijn. Dus ik vond dat best een goed idee. Ik ben online gaan kijken wat er allemaal wordt aangeboden als het om een wandelreis gaat. En er is veel moois te vinden. Jij hebt alles zelf in de hand dus je kunt zelf een keuze maken die het beste aansluit bij jouw behoeften. Om voor mezelf een goede keuze te maken, besloot ik voor mezelf een paar aspecten op een rij te zetten die ik belangrijk vond, waar voor mij een wandelreis aan zou moeten voldoen:

  • Betaalbaar
  • Ook tijd voor rust en genieten
  • Goede begeleiding

Volop genieten tijdens je wandelreis

Ik besloot om alleen te gaan, al wilde ik wel met een groep wandelen. Maar ik wilde echt even ontsnappen aan mijn dagelijkse leven dus ik besloot zonder vrienden of familie te gaan. Dat vond ik aan de ene kant heel spannend, maar was juist ook benieuwd wat dat mij zou brengen. Ik had onbetaald verlof opgenomen, dus ik kon ook niet al te veel uitgeven. Dus als de wandelreis een beetje betaalbaar zou zijn, zou dat goed uit komen. Ook vond ik het heel belangrijk dat er tijdens de wandelreis ook tijd zou zijn om even stil te staan. Om te kunnen genieten van de omgeving, daar had ik echt behoefte aan. Het wandelen is heerlijk, maar ik wilde dat je niet alleen maar aan het lopen en gehaast bent tijdens een reis, daar zou ik niet blij van worden. Ik wilde naast het wandelen ook de ruimte krijgen om de omgeving goed in me op te kunnen nemen. Om echt even een te zijn met de natuur. Ik woon in de stad, dus had echt behoefte om volop te genieten van de natuur. Ook vond ik goede begeleiding heel belangrijk. Dan pas zou ik met een gerust hart op reis kunnen. Dat je weet dat er iemand in de buurt is die alles in goede banen kan leiden en daarbij ook de ervaring van de wandelreis nog intenser kan maken met zijn of haar kennis.

Neem contact op met Roy van Langen

Op een gegeven moment kwam ik uit bij Roy van Langen. Deze reisbegeleider bood alles wat ik zocht in een wandelreis. Alle bovengenoemde punten werden op de site beloofd, en die werden waargemaakt tijdens een huttentocht. Het is niet te geloven wat ik allemaal heb ervaren tijdens deze geweldige wandelreis. Ik ben zo tot rust gekomen, terwijl je toch fysiek bezig bent. Dat is heerlijk, aan het einde van de dag ben je wel moe maar voel je je toch energiek. Dat energieke gevoel heb ik tijdens deze wandelvakantie echt terug gekregen en vast weten te houden. Je komt onderweg zo veel moois tegen. Het was alsof mijn ogen weer opengingen, ik heb er volop van genoten en kan iedereen aanraden contact op te nemen met Roy van Langen, want hij is echt geweldig.