Je eigen factuur maken

Als kleine ondernemer heb je weinig speling. Iedere maand verdien je genoeg geld om van te leven, maar je houdt onder de streep niet genoeg over om echt te innoveren. Dat is jammer, want daardoor beschikken veel talentvolle jongeren niet over kantoorruimte, een bedrijfsauto of de juiste verzekeringen. Eén ding kunnen ze wel: een factuur maken. Dat komt omdat daar handige software voor is, die ondernemers relatief goedkoop kunnen aanschaffen. Na een korte proefperiode sluit je een abonnement af, maar dat kost niet meer dan een paar tientjes. Toch kan een factuur met een eigen ontwerp je bedrijf een enorme boost geven. Waarom moet jij een eigen factuur maken?

  • Professionele uitstraling
  • Eigen invloed op de opmaak
  • Juiste gegevens en omschrijving

In de eerste plaats is een eigen factuur zeer professioneel. Als je tijd en aandacht hebt gestoken in het ontwerp, dan zul je die tijd ook steken in de werkzaamheden die je verricht, of het product dat je verkoopt! De kleuren van je factuur kunnen aansluiten bij je bedrijfskleuren, of je kunt het logo prominent laten zien. Als je facturen dan aankomen bij de klant weet hij gelijk wie hij voor zich heeft. Een herkenbare factuur maken, daar draait het om. Een tweede van een eigen factuur is invloed op de opmaak. Wanneer je iemand anders een factuur laat opstellen, zitten daar geheid onderdelen in die je niet mooi vindt. Dat kun je dan natuurlijk veranderen, maar het is veel beter om alles gewoon in één keer goed te doen. Een eigen factuur maken kost eerst even wat tijd, maar levert op de lange termijn een besparing op. Tot slot weet je zeker dat een eigen factuur aan alle wettelijke eisen voldoet. Dat is belangrijk wanneer de belastingdienst besluit te controleren. Wanneer je facturen dan niet aan de eisen voldoen, kan dat tot vervelende situaties leiden!

Factuur maken: keuzes maken

Wil je een factuur maken? Dan is het belangrijk dat je keuzes maakt in het ontwerp. Je moet een duidelijke lijn trekken en die vasthouden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een informele opmaak, met veel kleuren en patronen. Aan de andere kant komen formele facturen -met strakke lijnen en veel wit- ook vaak voor. Een factuur maken is een kwestie van afwegingen. Wil je de klant te vriend houden, of wil je laten zien dat jij de professional bent? Op https://www.faktumfactuur.nl/factuur-maken/ kun je zelf een factuur maken. Maak een account aan voor de software en probeer alle functionaliteit twee maanden gratis uit. In die tijd kun je tal van templates ontwerpen, zodat je op termijn precies weet welke stijl bij je past. Natuurlijk kun je met de software nog veel meer dan alleen een factuur maken. Je kunt je volledige administratie digitaliseren! Al je klantgegevens worden veilig opgeslagen, je kunt bonnetjes invoeren en zelfs offertes opstellen. Bovendien zie je direct wanneer een klant betaalt heeft. Je hoeft dus niet op papier bij te houden welke rekeningen nog uitstaan, vul de gegevens digitaal in zodat je het overzicht bewaart!

Facturen direct in PDF

Vroeger stuurden veel bedrijven hun facturen met de post. Tegenwoordig is dat niet meer aan de orde: praktisch iedere factuur komt in de mail. Grote bedrijven sturen ze zelfs in PDF. Met de software van bovenstaande site kun jij als kleine ondernemer hetzelfde doen! Weet je het e-mailadres van je klant, dan kun je de factuur direct via de mail versturen. Dit is niet alleen eenvoudig, maar oogt ook professioneel. Klanten kunnen de PDF bekijken en snel controleren of alle gegevens kloppen. Zo krijg je in een handomdraai uitbetaald! \

Lees meer…