Kluis kopen in 5 stappen

Stel je voor: je bent op zoek naar de ideale kluis voor het bedrijf waar je werkt, de voetbalclub die je coacht, of gewoon voor thuis op de zolderkamer. Hoe vind je het exemplaar dat bij je past, en waar moet je aan denken? In dit artikel lees je vijf handige tips om de juiste beslissing te maken. Wil jij een kluis kopen? Lees dan snel verder!

  • Stel het budget vast
  • Het type kluis
  • Veilig of praktisch
  • Bepaal het type slot
  • Wel of geen verzekering

Wil je een kluis kopen? Stel dan vooraf een budget vast. Zo voorkom je dat je meer geld uitgeeft dan je eigenlijk wilt. Het is namelijk erg verleidelijk om toch een duurdere kluis te nemen, die iets beter beschermd, of net iets meer functionaliteit heeft. Zo kun je telkens een paar tientjes bijleggen, tot je uiteindelijk met het duurste model naar huis gaat. Bepaal dus vooraf een bedrag waar je niet overheen gaat. Merk je dat je de prijs vooraf verkeerd hebt ingeschat, dan zul je dat bedrag misschien moeten bijstellen, maar maak die beslissing zeker niet te snel! Wil je een kluis kopen, ga dan voor voordelig. Daar geniet je het meest van! Heb je eenmaal een budget, dan stel je vast welk type kluis je wilt. Een privékluis, een laptopkluis, een inbouwkluis, een vloerkluis; het kan allemaal! Iedere kluis is nuttig in een bepaalde situatie. Je zult zelf moeten bepalen welk model bij jou past. Een belangrijke vraag die je daarbij kunt stellen is: moet de kluis veilig of praktisch zijn? Een praktische kluis is geen goede optie als je waardevolle producten bewaart, maar kan wel geschikt zijn voor het bergen van documenten. Een kluis kopen is een peulenschil als je goed voorbereid op pad gaat!

Kluis kopen: type slot en verzekering

Er zijn verschillende soorten kluizen, met verschillende sloten. Wil jij een kluis kopen, zorg dan dat je deze sloten kent. Om te beginnen is er het sleutelslot. Dat is de meest goedkope oplossing, maar is niet altijd even praktisch. Zo moet je de sleutel op een veilige plek bewaren, maar waar bewaar je de sleutel van een kluis? Raak je de sleutel kwijt, dan heb je een groot probleem. Als je geen voorzorgsmaatregelen hebt genomen, kan het zijn dat je de inhoud van de kluis nooit meer terugziet. Je kunt ook een kluis kopen die alleen jij kunt openen: een model met cijferslot. Deze kluizen zijn te openen met een unieke cijfercombinatie, die jij als eigenaar in je geheugen hebt geparkeerd. Het voordeel daarvan is dat je niet hoeft te rommelen met een sleutel, de keerzijde is dat je de code moet onthouden. Een laatste mogelijkheid is het elektronisch cijferslot. Deze sloten zijn prijzig, maar hebben belangrijke functionaliteit. Zo is het mogelijk om de code te veranderen, iets dat bij de andere types niet mogelijk is. Wil jij een kluis kopen, bepaal dan vooraf welk type slot je graag wilt!

De inhoud van de kluis verzekeren

Tot slot moet je bepalen of je de inhoud van de kluis wilt laten verzekeren. In sommige gevallen is dat nuttig, in ander gevallen niet. De verzekeraar zal eisen dat de kluis aan specifieke eisen voldoet. Zo moet deze verankerd zijn in de grond en moeten de risicofactoren tot een minimum worden beperkt. Wil je daar allemaal niet over nadenken, dan kun je ook kiezen voor een privékluis zonder verzekering. Wil jij een kluis kopen? Dan kun je nu hopelijk een weloverwogen beslissing maken. Neem eens een kijkje op allesveilig.nl voor de beste kluizen tegen de laagste prijzen!