Krijg uw ESTA voor de USA

Gaat u binnenkort per boot of met het vliegtuig naar de Verenigde Staten? Dan heeft u de ESTA voor de USA nodig. ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization. En dit zegt eigenlijk ook al meteen wat dit is. De ESTA voor de USA is een goedkeuring om naar de VS te magen reizen. Dit betekent dus dat wanneer je dit niet hebt, je niet in het vliegtuig of op de boot mag stappen vanuit Nederland. Daarom is het verstandig om de ESTA voor de USA ruim op tijd aan te vragen.

  • Voor maximaal 90 dagen naar de VS
  • 2 jaar geldig voor meerdere reizen
  • € 25 kosten voor de aanvraag

Het aanvragen van de ESTA voor de USA is op zich niet moeilijk en er zijn verschillende (officiële) websites waar u dit kunt doen. U kunt hiervoor natuurlijk naar de officiële Amerikaanse website gaan. Veel mensen vinden het echter een nadeel dat hier alles in het Engels is geschreven en uitgelegd en dat u er alleen met een creditcard kunt betalen. Geldt dit ook voor u? Dan raden we u aan om uw ESTA voor de USA aan te vragen via de website esta-aanvragen.com. Hier kunt u het gewoon in het Nederlands doen en u hoeft zich geen zorgen te maken over de betaling. Ze bieden hier verschillende opties aan, waaronder het vertrouwde iDeal.

Op tijd uw ESTA voor de USA aanvragen

Omdat u de ESTA voor de USA nodig heeft om op het vliegtuig of op de boot te kunnen stappen is het dus verstandig om dit op tijd aan te vragen. Officieel duurt het maximaal 72 uur om de aanvraag te behandelen. De meeste mensen zullen echter al binnen een uur weten waar ze aan toe zijn. Toch raden we u aan om hier nog ruimer de tijd voor te nemen. Doe dit minstens een maand van tevoren. U mag namelijk echt het vliegtuig niet in wanneer u de ESTA voor de USA niet heeft. Ondanks dat het slechts een uur kan duren, raden we u toch niet aan om het zo kort te nemen. U wilt tenslotte ook goed voorbereid op reis gaan en daarom is het heel erg verstandig om dit gewoon op tijd te doen. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat iedereen die naar de Verenigde Staten reist voor een periode van maximaal 90 dagen dit visum nodig heeft. Ook uw kinderen dus. U kunt uiteraard wel de ESTA voor de USA aanvragen voor ze. Dat is geen enkel probleem.

Ga op reis met een geldig paspoort

Een ander puntje is om goed in de gaten te houden of uw paspoort tijdens de gehele trip wel geldig is. Anders mag u namelijk het land niet meer uit en dat zou toch wel heel erg vervelend zijn. Hou er ook rekening mee dat de ESTA voor de USA aan een bepaald paspoort gekoppeld is en niet aan u als persoon. Wanneer u huidige paspoort dus verloopt, dan verloopt ook uw ESTA. Moet u dus voor uw reis nog een nieuw paspoort aanvragen? Doe dit dan eerst en vul daarna pas de aanvraag in. Dan heeft u het in een keer goed geregeld. Ook wanneer u slechts voor een overstap een landing maakt op een Amerikaans vliegveld zult u toch een ESTA voor de USA moeten aanvragen. De douane wil graag een overzicht behouden van alle mensen die door of naar de Verenigde Staten reizen en dat is dus waarom dit nodig is. Vergeet dus niet om dit te doen.