Mijn virtuele maagband redde mijn relatie

Na jaren van strijd tegen mijn lichaam had ik het eigenlijk al opgegeven. Ik had niet het idee dat ik het ooit zou gaan winnen. Na elk dieet kwamen de kilo’s er net zo hard weer aan. In veel gevallen kwam ik zelfs op een hoger gewicht uit dan waar ik op begonnen was en ik moet eerlijk zeggen dat dit niet meewerkte met mijn humeur. Zelfs trainen werd steeds lastiger, omdat mijn gewicht ervoor zorgde dat ik niet veel meer kon. Mijn vriendin was er ondertussen al helemaal klaar mee. In alle programma’s op televisie is immers goed te zien hoe enorm zware mensen wel slaagden bij het afvallen. Maar haar eigen vriend kreeg het niet voor elkaar. Ze rekende het zichzelf ook aan, omdat er altijd gesproken wordt over steun. Mijn moeder kwam met een virtuele maagband als oplossing. Ik wilde absoluut geen operatie ondergaan dus ik verwierp het idee al snel. Totdat ik erachter kwam dat er geen operatie bij een virtuele maagband komt kijken. Het is een manier van behandelen door hypnose. En, als ik eerlijk ben, ging ik er alleen maar heen om mijn vriendin gelukkig te houden, want ik dacht dat het nooit eens zou werken.

Virtuele maagband en nieuwe manier van eten

De virtuele maagband is een relatief makkelijke ingreep. Het gaat niet om een dieet, het gaat niet om eindeloos trainen. In plaats daarvan wordt de maag virtueel kleiner gemaakt. Dat klinkt wat vreemd, maar zie het zo: Elke maaltijd heb je net even wat minder eten nodig om verzadigd te raken. Daarnaast ontwikkel je een nieuwe manier van eten, waarbij de smaken van het eten ineens veel belangrijker zijn dan de hoeveelheid. En laat nou dat precies de oplossing zijn die je nodig hebt wanneer je elke maaltijd te veel eet waardoor je vervolgens aankomt. De virtuele maagband heeft niet alleen mij geholpen. Het heeft er ook voor gezorgd dat ik meer van het eten ben gaan genieten en daarnaast heeft het mijn relatie gered. De kilo’s gingen er gestaag en langzaam af, waardoor ik na een maand ineens wél kon gaan trainen. Gewichten, lopen, zwemmen, wandelen en andere sporten, het was ineens allemaal mogelijk. Tel daar het minder eten bij op en het werd een doorslaand succes. Zeker toen ik me ineens zo fit voelde dat ik mijn vriendin mee kon nemen op een lange vakantie, waar we veel nachten hebben kunnen genieten van mijn verbeterde uithoudingsvermogen. Al met al ben ik een compleet ander mens geworden dankzij mijn virtuele maagband en de behandelingen die ik thuis uit kan voeren. Ik voel me niet alleen lichamelijk een stuk beter, ook geestelijk ben ik een heel ander mens geworden. Gezonder, sterker en vooral een stuk vrolijker.

Virtuele maagband, iets voor jou?

Ik deel mijn verhaal niet vaak. Er zijn zoveel mensen die denken dat een virtuele maagband onzin is en ik heb geen zin om constant in debat te gaan. Nu ik me zoveel beter voel, wil ik daar graag aan vast kunnen houden op alle momenten van de dag. Heb jij het idee dat het afvallen niet lekker loopt en val je constant terug in oude patronen? Overweeg dan eens iets anders dan trainen met tegenzin. Overweeg iets anders dan een dieet dat niet werkt omdat je het al zo ontzettend vaak geprobeerd hebt. Probeer eens een virtuele maagband, met een handig intakegesprek waardoor je precies weet wat er gaat gebeuren en waar je rekening mee moet houden tijdens het traject. Dat maakt het een stuk makkelijker. Kijkt u ook eens op hypnosepraktijk.net.