Wat de zangcoach in Rotterdam voor jou kan betekenen

Ik ben van kinds af aan al dol op zingen, en kon het ook altijd heel erg goed. Niet dat ik daar iets mee wilde doen, professioneel gezien, maar ik genoot er wel enorm van om thuis te zingen, tijdens het koken of bijvoorbeeld onder de douche. (Wat een cliché…) Maar de laatste jaren had ik het idee dat mijn stem minder werd. Ik kreeg minder kracht, er kwam minder geluid uit en op de een of andere manier klonk het een beetje schor, zonder dat ik last van mijn keel had. Ik had wel eens de website van een zangcoach in Rotterdam bekeken (https://www.vocology.nl) maar vond het eerst een beetje overdreven om naar een zangcoach te gaan terwijl ik helemaal niet zong voor mijn beroep. Ik zong echt alleen maar thuis, voor mezelf of voor mijn kinderen, en ik vond het financieel niet de moeite waard om me daarin te laten coachen. Maar toen ik na een poosje wel daadwerkelijk keelklachten kreeg en zelfs het idee had dat mijn ademhaling niet helemaal goed was, heb ik de zangcoach in Rotterdam alsnog benaderd. 

Vocology: Dé zangcoach van Rotterdam

Op google zijn er diverse zangcoaches te vinden, maar de zangcoach in Rotterdam (van Vocology) sprong er toch wel meteen uit voor mij. Vocology is opgericht door Leon Yapp, de aangewezen persoon om jou te coachen door zijn vele jaren ervaring in de muziekindustrie. Leon heeft diverse opleidingen gevolgd, waaronder muziekproductie, stemproductie en songwriting (allen aan het Berklee College of Music,) en daarna veel ervaring opgedaan op het podium en in de studio. Bij Vocology kun je dan ook terecht voor verschillende principes:

  • Vocal training
  • Vocal production
  • Songwriting

Ook kan het zijn dat je bijvoorbeeld best goed kunt zingen, maar de zelfverzekerdheid mist om daadwerkelijk je podium te zoeken, en daardoor de mist in gaat. Leon (of één van de andere trainers van deze zangcoach in Rotterdam) kan je ook hierbij helpen en ondersteunen, en je bovendien begeleiden in het proces naar een succesvolle zangcarrière. Dit kan zowel met individuele lessen, als met lessen voor twee of drie personen tegelijk. Het spreekt voor zich dat het goedkoper is als je met meerdere personen bent, versus privéles van de zangcoach in Rotterdam. Maar of je nu in je eentje of in een groep(je) komt, de zangcoach uit Rotterdam kijkt altijd naar jou als persoon, en de stem die jij van nature hebt. Het niveau zal aangepast zijn aan wat je al kunt met jouw stem, en hoe hoog of laag je stem is. Dat kan heel soms betekenen dat je het nooit zult leren om heel hoog te zingen als je van jezelf een hele lage stem hebt, maar de zangcoach in Rotterdam kan je hier wel in begeleiden en het hoogst mogelijke proberen te bereiken, zonder dat je gaat knijpen met je keel of pijn krijgt. Ongeacht van het doel is er een aanpak bij Vocology.

Mijn eigen reden om te leren zingen

Voor mij persoonlijk lag het iets anders dan bij mijn mede ‘studenten’. Ik ben namelijk geen zangprofessional, maar zing puur voor mijn plezier. Omdat ik echter stemklachten kreeg ben ik toch naar de zangcoach in Rotterdam gegaan, en niet zonder resultaat. Ik kwam erachter dat mijn ademhaling veel te hoog en geknepen was, en heb opnieuw geleerd door mijn buik te ademen. Dit was ik al heel lang niet meer gewend. Doordat ik mijn keel na al die tijd kon ontspannen, kwam ook mijn mooie zangstem weer terug, en daar ben ik mijn zangcoach in Rotterdam heel erg dankbaar voor!