Wat zijn de gevolgen van diabetes type 2?

Kom jij elk jaar stiekem een beetje in gewicht aan en kom je steeds meer in de buurt van diabetes? Heel gevaarlijk, want de gevolgen van diabetes type 2 zijn echt niet mis. Onderneem dus tijdig actie en laat het niet zo ver komen, bijvoorbeeld door je in te lezen over dit onderwerp via de website van ziektevrijleven.nl. Daar vind je super veel informatie over de ziekte en de gevolgen van diabetes type 2, inclusief tips en adviezen over hun je het kunt omkeren. Want ondanks dat vele artsen zeggen dat het niet omkeerbaar is is dat toch wel degelijk mogelijk. Het is alleen waarschijnlijk op een andere manier dan jij denkt, namelijk zonder medicijnen. Want weet je, de medicijnen die je krijgt van je huisarts (of andere arts) zijn bedoeld om de symptomen ervan te verlichten, waardoor je er minder last van hebt, maar ze lossen de diabetes absoluut niet op. Als je daarvoor vriendelijk bedankt dan kun je ook zelf actie ondernemen, en wel door de juist voeding tot je te gaan nemen en te gaan bewegen. Als je daar op tijd mee begint kun je de gevolgen van diabetes type 2 al snel verminderen en je al binnen enkele maanden vele malen fitter voelen. Maar hoe doe je dat precies?

De gevolgen van diabetes type 2 elimineren

Heb jij ook diabetes (type 1 of type 2) en wil je daar graag vanaf? Dan is het zaak dat je je voedingspatroon drastisch gaat aanpassen. Dit klinkt heel erg moeilijk, maar dat komt waarschijnlijk doordat je zelf geen verstand hebt van voeding. Gelukkig hebben ze dat bij ziektevrijleven.nl wel, en kun je daar een digitaal boek bestellen boordevol tips, adviezen en bovendien recepten. Deze recepten zijn gericht op een dieet met veel minder koolhydraten dan je waarschijnlijk gewend bent te eten. En daardoor zullen je diabetes type 2 of 1 symptomen al snel verminderen. Diabetes hebben houdt namelijk in dat je ongevoelig wordt voor insuline, maar dit is niet zo relevant als je minder koolhydraten (oftewel suikers) eet. Je symptomen zullen dus ten eerste verminderen als je je dieet aanpast, en daarnaast zul je afvallen en je in het algemeen fitter gaan voelen. Daardoor wordt de diabetes zelf ook minder, en de symptomen dus ook.

Hoe ziet een diabetes dieet er ongeveer uit?

Wil jij ook met het boek van ziektevrijleven.nl aan de slag? Dan betekent dat dat je er oké mee moet zijn om minder koolhydraten te gaan eten. Je ‘mag’ bijvoorbeeld de volgende producten niet meer (of bijna niet) eten:

  • Snoepgoed en koekjes
  • Frisdranken
  • Koffie of thee met veel suiker (wel zwart)
  • Witmeelproducten zoals wit brood en beschuit

In plaats van bovenstaande snelle koolhydraten ga je voornamelijk kiezen voor de langzaam verteerbare koolhydraten, zoals volkoren producten. Deze geven veel minder gevolgen van diabetes type 2, en geven je bovendien langer een verzadigd gevoel. Zo ervaar je gedurende de dag minder honger en wordt het dus ook überhaupt al makkelijker om minder te eten. Je bent immers verzadigd en je lijf vraagt niet om meer. Je zult merken dat je als je dit dieet aanhoudt de gevolgen van diabetes type 2 al minder merkbaar zijn, laat staan als je het een aantal maanden volhoudt.