Wijnglazen graveren

Heb jij wel eens gehoord van de mogelijkheid van je wijnglazen graveren? Dit is een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat jij meer winst weet te maken met jouw horecaonderneming! Veel ondernemers lopen in hun zaak tegen hetzelfde probleem aan, namelijk dat er eigenlijk te weinig glazen geschonken worden uit iedere fles. Volgens jouw eigen berekening zouden er toch echt zes glazen uit moeten komen, maar in de praktijk blijft het vaak steken op vijf of zelfs maar vier! Het spreekt voor zich dat je dan niet de omzet haalt per wijnfles die je graag zou willen behalen. Door te kiezen voor wijnglazen graveren kun je hier verandering in brengen. Wat is nu het probleem? Voor iemand in de bediening is het heel erg lastig om zo op het oog in te schatten op welk moment een glas vol genoeg zit. Dat vraagt immers nogal wat van het inschattingsvermogen. Nu is het zo dat jij natuurlijk niet wilt dat je zaak als gierig te boek komt te staan en als gasten vinden dat hun glas niet vol genoeg wordt geschonken, dan kunnen ze ook vervelende reacties geven richting de obers. Deze zullen daardoor geneigd zijn om maar eventjes door te schenken, zodat ze zeker weten dat negatieve reacties uit zullen blijven. Dat ze daarmee financieel gezien niet gunstig bezig zijn, daar zullen zij niet zo rekening mee houden. Door te kiezen voor wijnglazen graveren, kun je ervoor zorgen dat dit in betere banen loopt.

Meer winst door wijnglazen graveren

Hoe levert wijnglazen graveren nu meer winst op? Als je hiervoor kiest, dan laat je op ieder glas jouw bedrijfslogo of bedrijfsnaam aanbrengen. Dit ziet er natuurlijk heel mooi uit en gasten zullen het ook zeker waarderen, maar het is vooral voor jouw personeel heel erg handig. De gravure fungeert namelijk tegelijkertijd als een schenkmaat, deze geeft aan tot waar het wijnglas vol moet worden geschonken. Wijnglazen graveren betekent dus niet alleen dat jij vanaf dat moment beschikt over servies dat er nog mooier uitziet dan anders, maar ook dat de bediening houvast heeft tijdens het inschenken van de wijn. Dit zal er zeker toe leiden dat er in het vervolg daadwerkelijk zes glazen uit iedere fles geschonken worden, precies zoals jouw bedoeling was. Je moet eerst wel even investeren in de kosten voor wijnglazen graveren, maar dit betaalt zich op termijn dus dubbel en dwars terug in een hogere omzet en een grotere winst!

Verschillende opties

Voor het aanbrengen van een logo of naam zijn er verschillende technieken die gebruikt kunnen worden als het aankomt op wijnglazen graveren, namelijk:

  • laseren
  • etsen
  • direct druk
  • transferdruk

Etsen is een techniek die in het verleden veelvuldig gebruikt werd voor gravures, maar wegens strengere eisen op het gebied van veiligheid, wordt dit eigenlijk niet meer gebruikt. Bij Wijnwinst, een bedrijf dat gespecialiseerd is op het gebied van aanbrengen van logo’s of namen op servies, maakt voor het wijnglazen graveren daarom altijd gebruik van laseren. Ook bedrukking door middel van transferdruk of direct druk is bij hen mogelijk. Welke van deze opties voor jou de beste keus is, hangt af van wat er op het glas moet komen te staan en of er al dan niet meerdere kleuren gebruikt moeten worden. Op basis van jouw wensen, zullen zij jou bij Wijnwinst een advies kunnen geven over welke techniek in jouw geval de beste keus is. Wat je ook kiest, je kunt er in ieder geval zeker van zijn dat het resultaat prachtig zal worden. Wijnwinst heeft namelijk veel ervaring op het gebied van wijnglazen graveren en bedrukken en kan daardoor prima resultaten afleveren! Kijkt u ook eens op wijnwinst.nl.