Doe de vooropleiding aan onze jeugdtheaterschool

Is het uw droom om op het podium te staan als beroepsacteur of actrice? Wilt u graag voor de camera staan en ooit doorbreken in Hollywood? Voordat het zover is hebt u natuurlijk een goede opleiding nodig. En voordat u aan de opleiding kunt beginnen wordt er vaak van u verwacht dat u een vooropleiding hebt gevolgd. Aan onze jeugdtheaterschool kunt u deze vooropleiding volgen. Als u de jeugdtheaterschool met vlag en wimpel hebt voltooid, dan kunt u doorstromen naar één van onze vier gerenommeerde theaterscholen in Nederland. Klinkt u dat als muziek in de oren en bent u ouder dan 16 jaar? Meldt u dan aan via onze website, Toneelhuis Amsterdam, voor een dergelijke vooropleiding. U begrijpt dat we naar talentvolle jonge mensen zoeken die met heel hun hart aan de jeugdtheaterschool willen studeren. Toch is een auditie niet nodig voor de vooropleiding omdat we iedereen een eerlijke kans willen geven. Als u vervolgens wilt doorstromen dan zal er uiteraard wel een auditieverplichting zijn. Maar laat het u niet afschrikken, u kunt altijd een poging wagen! U wilt net over een aantal decennia verdrietig zijn over het feit dat u het überhaupt nooit een kans hebt gegeven. Bent u dol op theater en films en hebt u ervaring bij amateurtoneel of toneel op de basisschool dan wel middelbare school?

U leert de basiskennis aan deze jeugdtheaterschool

Tijdens de vooropleiding aan de jeugdtheaterschool in Amsterdam leert u zowel de theoretische basiskennis als de praktische kant. De cursus kunt u overigens prima naast uw huidige opleiding volgen want het bestaat uit een blok van een kwartaal waarbij u enkel in de avond les hebt. Het is daardoor moeiteloos te combineren met uw opleiding en uw eventuele bijbaan. Deze vooropleiding aan de jeugdtheaterschool wordt jaarlijks door 200 leerlingen gevolgd. Dat lijkt veel maar is het niet omdat er 4 blokken per jaar zijn. We houden het kleinschalig zodat u de feedback en persoonlijke begeleiding krijgt die belangrijke is voor uw verdere ontwikkeling. U zult aan de jeugdtheaterschool erg veel feedback krijgen. U krijgt te maken met eerlijke transparante docenten zodat u weet waar u aan toe bent. Zien we erg veel talent bij u? Dan hopen we dat u na de jeugdtheaterschool aan de echte theaterschool wilt beginnen. Ook als u het natuurlijke talent ontbeert maar wel de aanleg en de wilskracht hebt, dan zullen we u absoluut niet tegenhouden om een auditie te proberen. Er is overigens niet een jeugdtheaterschool, maar meerdere in Nederland. Dus als Amsterdam niet haalbaar is dan kunt u zich ook aanmelden in onder andere:

  • Rotterdam,
  • Den Haag,
  • Of in Groningen.

Vanaf 16 jaar bent u van harte welkom

De jeugdtheaterschool laat mensen toe met een leeftijd tussen de 16 en 24 jaar oud. Kunt u het combineren met uw huidige studie en wilt u eigenlijk veel liever naar een toneelacademie in Nederland? Meldt u dan online aan via het aanmeldingsformulier. Geef aan welk blok u wilt volgen, wat uw adres- en contactgegevens zijn en ook wat uw ervaring is met acteren. We laten snel van ons horen. Hebt u hier eerst nog vragen over? Dan kunt u ons telefonisch en per mail om advies vragen. En ook al bent u nog een ware beginner, tijdens de cursus zult u klaargestoomd worden voor het echte werk. Wellicht ligt een baan bij een grote theatercompagnie ooit nog op de loer. Maar het kan ook zijn dat u op televisie in series gaat spelen. De mogelijkheden zijn na het volgen van een studie aan een toneelacademie in ieder geval eindeloos. bekijk daarom snel de website https://www.toneelhuisamsterdam.nl/