Woningkeuring

Heb jij er enig idee van hoe veilig jouw huis eigenlijk is? Hoe de zaken er voor staan? Met een woningkeuring kun je hier duidelijkheid over krijgen! Voor veel mensen is dit niet echt een punt waar ze regelmatig bij stil staan. Waar bedrijven, verzorgingstehuizen en andere zorginstellingen vaak aan strenge eisen moeten voldoen op het gebied van veiligheid, besteden we daar in onze eigen woningen eigenlijk weinig aandacht aan. En dat is vreemd, want op andere gebieden zijn we hier juist zo zorgvuldig mee. Zo zal niemand het bedenken om de auto niet te laten keuren. Waarom dan niet ook kiezen voor een woningkeuring? Vaak denkt men dat men zelf wel doorheeft als er iets niet in orde is, maar dit is lang niet altijd het geval. Natuurlijk zijn er zaken die jij zelf wel op zult merken, maar er zijn ook genoeg zaken die je als leek gewoon niet ziet, omdat je er gewoon te weinig kennis van hebt. Dan is het toch fijn als dit eens nagekeken wordt door een specialist op dit gebied tijdens een woningkeuring, zodat jij er zeker van bent dat alles goed op orde is. Kijkt u ook eens op nta8025.nl.

Veilig pand door woningkeuring

Het doel van het laten uitvoeren van een woningkeuring is natuurlijk dat jouw pand zo veilig mogelijk is. Maar hoe bewerkstellig je dat, op welke punten wordt er bij een controle dan gelet? Er kan op heel veel verschillende zaken gelet worden, het is maar net wat jij graag wilt laten controleren. Zo kun je denken aan een goede controle van jouw water installaties. Als er ergens te lang water stil kan staan of als de buizenconstructie niet goed in orde is, dan kan legionella zich ontwikkelen en dat wil je natuurlijk voorkomen. Dit is dus een punt dat in de controle meegenomen kan worden. Maar bij een woningkeuring kan er ook gekeken worden naar de staat van de gasinstallaties en de CV ketel. Er ontstaan regelmatig branden als gevolg van een gaslek of een verouderde, niet goed werkende ketel. Het is dan ook echt van belang dat dit allemaal in de beste staat verkeert. En dat geldt natuurlijk ook voor elektrische installaties, ook hierdoor kunnen branden ontstaan, bijvoorbeeld door kortsluiting. Zo kunnen er bij een woningkeuring dus veel verschillende zaken aan de orde komen, allemaal gericht op het zo veilig mogelijk maken en houden van jouw pand.

Specialisten van Holland Building Maintenance

Door wie kun je nu een woningkeuring uit laten voeren? Het is altijd van belang om dit door echte specialisten te laten doen, bijvoorbeeld door de gecertificeerde medewerkers van Holland Building Maintenance. Zij bieden voor jouw pand verschillende opties aan met betrekking tot de keuring. Zo bieden zij standaard pakketten, waarin de meest voorkomende problemen opgenomen zijn. Maar dit hoeft voor jouw gebouw niet de beste optie te zijn, het kan immers zijn dat jouw specifieke situatie om een andere aanpak vraagt of dat jij zelf gewoon graag de nadruk op andere zaken legt. Bij dit bedrijf kun jij voor jouw woningkeuring de volgende zaken laten nakijken:

  • gas-, water- en elektrische installaties
  • brandveiligheid
  • energielabel
  • legionellapreventie
  • nta8025.nl

En dan zijn er nog een aantal andere zaken waar zij aandacht aan kunnen besteden. Wat je ook kiest, zij zullen altijd van tevoren met jou in gesprek gaan over de verwachtingen die jij hebt. Nadat zij de controle uitgevoerd hebben, zullen zij hiervan ook altijd een rapportage maken, zodat je kunt zien wat er echt moet veranderen voor de veiligheid en ook wat je voor de toekomst aan zou kunnen pakken om de situatie nog beter te maken. Met hun woningkeuring weet je dus zeker dat jij goed zit!